Mundó afirma que la legislatura de Torra “no haurà servit per reforçar el suport a la independència”

L’exconseller de Justícia considera que el seu llegat al capdavant de la Generalitat “suposarà un pas enrere en les aspiracions d’una part molt important dels catalans” que volen un Estat propi
L'ex-conseller de Justícia, Carles Mundó, en una entrevista a TV3
L'ex-conseller de Justícia, Carles Mundó, en una entrevista a TV3

L’exconseller de Justícia, Carles Mundó, ha assegurat que “la legislatura del president Quim Torra no haurà servit per reforçar el suport a la independència” i que el seu llegat al capdavant de la Generalitat “suposarà un pas enrere en les aspiracions d’una part molt important dels catalans”, que anhela un Estat independent.  

En un article a La Vanguardia titulat L’impossible i l’inevitable,  Mundó atribueix aquesta situació al fet que “els missatges” del president català “no han connectat amb la centralitat de l’electorat, que considera que la consecució de l’objectiu de la independència no s’enforteix amb proclames maximalistes, per molt honestes que siguin”.  Així mateix, l'exconseller català recorda que un 50,5% de catalans rebutja la independència segons el darrer sondeig del CEO, i subratlla que es tracta d’una xifra similar a la registrada el juny del 2015 quan el rebuig a la secessió era del 50%.

El titular de Justícia de l’anterior legislatura assenyala que “una part important dels que entenen la independència com una opció legítima i que defensen que la solució ha de venir d’un procés netament democràtic, on s’acreditin majories inapel·lables, no se sent seduïda per posicions de tot o res.”

El també exdirigent d’ERC reclama que “el consens del 78% (de catalans) a favor del referèndum, que encara avui es manté granític, hauria de centrar l’acció i la iniciativa política per traduir aquesta posició en una rotunda majoria parlamentària per guanyar la legitimitat de les urnes” i indica que “donar per suposat que una meitat molt convençuda podrà imposar els seus plantejaments a una altra meitat refractària a aquestes ­posicions demostra que s’ha optat per una estratègia que rarament pot resultar guanyadora.”

“Qui tingui una fórmula guanyadora que només requereixi una gran determinació verbal i gestual, confiant que la majoria política i social caurà com la fruita madura, ja ens explicarà a tots com es fa, perquè no per llevar-se més d’hora es fa clar més aviat”, conclou l’exconseller de Justícia a l’article d’opinió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides