Periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio surten en tromba a criticar Joan Carles I

Laura Rosel, que substituirà Mònica Terribas als matinals de l'emissora pública, escriu "'Exemplaritat i transparència', diu Pedro Sánchez. Ens prenen per tontos. I punt!"
Tuit de Jaume Freixes opinant sobre l'anunci del rei emèrit Juan Carl
Tuit de Jaume Freixes opinant sobre l'anunci del rei emèrit Juan Carles I que se'n va d'Espanya

L’anunci del rei emèrit Joan Carles I que marxava a l’estranger després de les acusacions de corrupció que han aparegut contra ell els darrers temps ha estat saludat amb nombroses crítiques expressades a twitter per part de periodistes de TV3. Els periodistes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) estan sotmesos al Llibre d’Estil d’aquest organisme que assenyala en el seu Manual d’ús que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions publiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans” i especifica que “els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”.

Hi ha redactors de TV3 i Catalunya Ràdio que sistemàticament emeten opinions polítiques sense que ningú des de la direcció dels seus mitjans els recordi que el Llibre d’Estil de la CCMA els ho prohibeix. És el cas d’Empar Moliner, Pere Mas, Xavi Lemus, Xavier Bonastre o Xavier Valls. Moliner ha escrit la paraula “quadrats” com a comentari al missatge d’Europa Press que recull que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, mostra el seu “respecte” a la decisió de Joan Carles I. Pere Mas es pregunta si “es trasllada o s’exilia?” o si “els mitjans espanyols li diran ‘el rei fugado’?”. Xavi Lemus escriu: “La fugida del rei és un capítol més de la demolició de l’Estat de Dret. Un escàndol a nivell internacional que afebleix encara més la institució. Novament ben retratats”. Xavier Valls aporta: “El problema no són els Borbons. Son tants jutges, fiscals, guàrdies civils i periodistes que formen part de la mateixa organització criminal. I són impunes”. I Xavier Bonastre afegeix una nova qüestió: “Qui era ‘el fugado’?”.

A la llista de periodistes de TV3 i Catalunya Ràdio que sistemàticament emeten opinions polítiques a les xarxes sense que ningú els ho recrimini s’hi ha afegit  Laura Rosel, que substituirà Mònica Terribas com a directora i presentadora de El matí de Catalunya Ràdio a partir del setembre. "'Exemplaritat i transparència', diu Pedro Sánchez. Ens prenen per tontos. I punt!", ha escrit.

Fins i tot el presentador de notícies al canal 3/24 Jaume Freixes ha trencat la seva habitual discreció per escriure al seu perfil de twitter que “si a qualsevol de vosaltres us investigués la fiscalia i anuncieu públicament que foteu el camp a l’estranger ja sabeu que no arribaríeu ni a la parada de taxis no??”. I acompanya el comentari amb un parell d’icones rialleres.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides