Nissan, disposat a cedir, però sense acord, requerirà la mediació a Madrid

L'empresa diu que hi ha marge de moviment, tot i que reduït, però cal que els sindicats també cedeixin
Frank Torres, negociador de Nissan

Nissan demanarà la mediació del govern espanyol si dimarts no s'arriba a un acord amb la plantilla per aplicar l'ERO. En una entrevista a TV3, el màxim responsable de la companyia a Espanya, Frank Torres, estaria disposat a moure's per aconseguir un acord, tot i que les negociacions ara estan trencades. Torres assegura, però, que s'ha de concretar ja.

Torres és el màxim responsable de Nissan a Espanya i qui pilota el tancament. Després de trencar negociacions amb els sindicats divendres de matinada, ha posat dimarts de data límit perquè els sindicats acceptin o l'empresa executi l'ERO. Segns ell, la principal diferència entre l'oferta de l'empresa i la dels sindicats són les condicions de sortida dels treballadors: "Donar marge per allargar això només tindria sentit si les posicions fossin properes, però avui en dia les posicions estan molt separades en les condicions de sortida. En la resta de punts, estem força propers".

El marge perquè l'empresa es mogui més, diu, és reduït. Però existeix, sempre que els sindicats, també cedeixin. Si s'acosten les posicions, es podria allargar més enllà de dimarts. Però Torres alerta que el perill que no hi hagi acord és que la producció quedi aturada totalment al gener.

I si no hi ha acord, Nissan no descarta una possible mediació de les administracions, en concret, del govern espanyol. Torres assegura que esperem que les administracions "juguin el seu paper i ajudin".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides