Salut decretarà el confinament total en cas de risc de col·lapse de les UCI

El departament presenta un pla de control de la Covid-19
Alba Vergés

La consellera de Salut, Alba Vergés, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el director de la nova Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, han presentat aquest dimarts les línies estratègiques del Pla de Control de la Transmissió de Covid-19 a Catalunya.

El pla consta de fins a cinc nivells, que corresponen a una situació epidemiològica concreta i implica diverses mesures adequades a la situació. És a dir, en cas que alguna ciutat o regió sanitària passi del nivell 1 al 2 per un augment dels casos, les mesures s'enduririen. Ara, a Lleida hi hauria un nivell 4 i a Barcelona un nivell 3.

Argimon ha assegurat que el Govern no es plantejarà ordenar un confinament total si la situació epidemiològica no amenaça de col·lapsar els hospitals, especialment les Unitats de Cures Intensives (UCI).

Una situació que, per ara, no ha arribat. "Avui tenim pacients joves, amb poc risc d'emmalaltir. Tenim impacte als CAP però no a les UCI. En principi no estem en una situació de pensar que hem de reduir l'activitat o la mobilitat", ha dit.

Per la seva banda, la consellera Vergés ha defensat que en les darreres setmanes s'ha passat de fer 42.000 proves PCR a 72.000. També ha recordat que hi ha 568 gestors Covid contractats i 928 rastrejadors, amb capacitat per arribar als 2.000 si la situació epidemiològica ho requereix. En paral·lel, hi ha 930 llits crítics a disposició arreu del país, amb possibilitat d'arribar als 2.023. Pel que fa als respiradors, n'hi ha 720 en reserva, amb possibilitat de tenir-ne 2.000.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides