Guerra oberta entre JxCat i el PDECat

En plena pugna pels militants, Puigdemont inicia avui un període congressual que durarà 10 setmanes
David Bonvehí amb Carles Puigdemont

El divorci entre Junts per Catalunya i el PDECat sembla definitiu. La pugna pels militants acaba d'agreujar una crisi que, lluny d'afluixar, creix a cop de declaracions. I en mig de la guerra oberta, JxCat inicia avui un període congressual que preveu allargar durant 10 setmanes. Un període per definir la idea 'juntista' i reforçar el lideratge de l'expresident Carles Puigdemont.

La posada de llarg del projecte serà telemàtica des de La Farga de l'Hospitalet. Amb Puigdemont com a actor principal, a la catifa vermella desfilaran personatges claus de l'espai postconvergent, entre ells el president de la Generalitat, Quim Torra, i també els exconsellers presos de JxCat Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, l'eurodiputat Toni Comín i electes de la marca, amb presència al Parlament, Congrés, Senat, ajuntaments i Eurocambra.

L'invent compta per ara amb 2.500 afiliats i seran aquests els que hauran de ratificar un reglament intern i elegir el seu president i direcció executiva; per fer-ho, es donen de termini fins al 9 d'agost. Després, fins al 3 d'octubre, tindran temps per definir la seva ideologia i com s'organitzen.

La fuga de militants del PDECat a Junts ha encès l'alarma de la direcció, que ahir demanava als seus que fossin honestos i que, donat que el partit no accepta la doble militància, es donessin de baixa si marxaven a JxCat. També ahir, el president de la formació, David Bonvehí, constatava el divorci. JxCat, unes sigles que Puigdemont va arrabassar al PDECat fa escassos dies, no accepta la concurrència de partits i només vol militància individual, i els demòcrates es resisteixen a desaparèixer.

D'altra banda, el PDECat no descarta concórrer en solitari a les eleccions que convocarà el president Torra. En aquesta idea treballa i fonts del partit apunten que la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, podria ser la candidata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides