Guerra oberta entre JxCat i el PDECat

En plena pugna pels militants, Puigdemont inicia avui un període congressual que durarà 10 setmanes
David Bonvehí amb Carles Puigdemont

El divorci entre Junts per Catalunya i el PDECat sembla definitiu. La pugna pels militants acaba d'agreujar una crisi que, lluny d'afluixar, creix a cop de declaracions. I en mig de la guerra oberta, JxCat inicia avui un període congressual que preveu allargar durant 10 setmanes. Un període per definir la idea 'juntista' i reforçar el lideratge de l'expresident Carles Puigdemont.

La posada de llarg del projecte serà telemàtica des de La Farga de l'Hospitalet. Amb Puigdemont com a actor principal, a la catifa vermella desfilaran personatges claus de l'espai postconvergent, entre ells el president de la Generalitat, Quim Torra, i també els exconsellers presos de JxCat Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn, l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, l'eurodiputat Toni Comín i electes de la marca, amb presència al Parlament, Congrés, Senat, ajuntaments i Eurocambra.

L'invent compta per ara amb 2.500 afiliats i seran aquests els que hauran de ratificar un reglament intern i elegir el seu president i direcció executiva; per fer-ho, es donen de termini fins al 9 d'agost. Després, fins al 3 d'octubre, tindran temps per definir la seva ideologia i com s'organitzen.

La fuga de militants del PDECat a Junts ha encès l'alarma de la direcció, que ahir demanava als seus que fossin honestos i que, donat que el partit no accepta la doble militància, es donessin de baixa si marxaven a JxCat. També ahir, el president de la formació, David Bonvehí, constatava el divorci. JxCat, unes sigles que Puigdemont va arrabassar al PDECat fa escassos dies, no accepta la concurrència de partits i només vol militància individual, i els demòcrates es resisteixen a desaparèixer.

D'altra banda, el PDECat no descarta concórrer en solitari a les eleccions que convocarà el president Torra. En aquesta idea treballa i fonts del partit apunten que la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, podria ser la candidata.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari