El jutge impedeix restriccions per la Covid-19 a 13 dels municipis de Lleida

Entén que a cinc pobles del Segrià i vuit de la Noguera no hi ha casos que justifiquin les mesures
Restriccions a Lleida

El jutjat d'instrucció número 2 de Lleida veu alguns problemes en les últimes mesures que ha aprovat la Generalitat per frenar l'expansió de la Covid-19. Exclou cinc pobles del Segrià i vuit de la Noguera de les limitacions proposades pel govern i també relaxa les mesures per als comerços.

En general, el jutge considera que les mesures son "idònies per obtenir els fins pretesos", però les considera excessives en aquests municipis, on la taxa de contagis és baixa.

Pel que fa a les botigues i empreses de serveis, "no es ratifica la mesura establerta i es limita l'aforament del comerç al 50% de l'autoritzat". El jutge veu innecessari demanar cita prèvia.

En el cas de Barcelona, el jutge ha ratificat íntegrament totes les restriccions anunciades per Barcelona i l'àrea metropolitana, que s'han establert en dues resolucions del govern amb una durada d'almenys 15 dies.

La Fiscalia de Barcelona s'havia oposat a la prohibició de reunions de més de 10 persones per considerar-la "desproporcionada", però el jutjat Contenciós-Administratiu no li ha donat la raó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides