Salut incorpora 500 “gestors covid” i admet que van arribar tard a Lleida

Rectifiquen a contrarellotge el rastreig i s'excusen dient que els brots van arribar abans del previst
La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera de Salut, Alba Vergés

Salut ha anunciat la incorporació de 500 rastrejadors per fer el seguiment dels contactes dels casos positius de coronavirus. Els anomenats "gestors covid", s'incorporaran als CAPs i que serviran per localitzar els positius i la seva cadena de contactes.

Ho han explicat en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés; el director de la unitat de seguiment de la covid, Jacobo Mendioroz, i el director de l'Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria.

Se sumen a les 180 persones que ja formen la xarxa de vigilància, i que es dediquen a buscar la connexió i l'origen dels brots, i a les 120 que fan trucades de seguiment de contactes. La rectificació es fa amb la vista posada a Barcelona i la seva àrea metropolitana, on s'ha registrat un augment de 884 casos.

L'anunci arriba l'endemà que la conselleria rebutgés l'equip de 40 50 rastrejadors que va posar a la seva disposició l'Ajuntament de Barcelona. L'alcaldessa Ada Colau va posar l'equip a disposició de la Generalitat denunciant que el rastreig no s'estava fent bé. En termes similars es va pronunciar el cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital de la Vall d'Hebron, Benito Almirante, que advertia de la necessitat de comptar amb més rastrejadors: "Tenim uns 150 rastrejadors i en caldria un mínim d'entre 1.000 i 1.500".

Des de Salut també han admès que van arribar tard al rebrot de Lleida i una mica millor al de l'Hospitalet. Reconeixen que els brots ha arribat abans del que esperaven i que amb una mica més de temps haurien pogut reaccionar millor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.