La Generalitat dona a TV3 i Catalunya Ràdio 15’5 milions del fons d’emergència per la Covid-19

Pere Aragonès ho justifica dient que si no s’assumís ara aquesta despesa per fer front a la caiguda de publicitat dels mitjans de comunicació de la CCMA s’hauria d’assumir més endavant
Roda de premsa conjunta del president Quim Torra i del vicepresident i
Roda de premsa conjunta del president Quim Torra i del vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda Pere Aragonès

El govern de la Generalitat donarà 15.5 milions d’euros del Fons d’emergència per fer front als efectes de la pandèmia de la Covid-19 als mitjans de comunicació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA): TV3 i Catalunya Ràdio. Ho ha denunciat el diputat del Partit Popular Santi Rodríguez en una intervenció a la comissió d’Economia i Hisenda del Parlament. El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha reconegut aquesta decisió política i l’ha justificat adduint la necessitat de compensar la pèrdua de publicitat que han tingut els últims mesos TV3 i Catalunya Ràdio.

Aragonès ha presentat com un acte de "transparència" que el govern hagi fet pública l’assignació dels 15,5 milions del Fons de la Covid-19 a la CCMA i, davant el forat financer de TV3 i Catalunya Ràdio, s’ha preguntat “Què hem de fer? Fer veure que no hi és?”. Aquest forat “s’haurà d’assumir ara o s’haurà de fer més endavant”, ha afegit. Santi Rodríguez ha replicat amb un missatge a twitter: “El conseller d’Economia Aragonès inclou com a despesa Covid, la caiguda de publicitat de TV3 i passa factura al govern d’Espanya!!”.

El Congrés dels Diputats va validar, el passat dimecres, que el Fons Covid-19 reparteixi 16.000 milions entre les comunitats autònomes perquè facin front a despeses prioritàries generades per la pandèmia. El govern espanyol ha fet una primera transferència al català de 1.230 milions a càrrec d’aquest Fons. En total, Aragonès ha dit que Catalunya rebrà 3.225 milions d’aquesta partida, que ha demanat que s’ampliï en 1.370 milions més.

La decisió del govern català de pagar 15,5 milions d’euros a la CCMA arriba pocs dies després que el director de TV3, Vicent Sanchis, anunciés que la manca de recursos econòmics podia forçar-lo a eliminar de la graella el programa Polònia i la telenovel·la Com si fos ahir. Finalment, però, Sanchis va dir que havien aparegut els diners suficients per mantenir-los a la programació el curs que ve.

D'altra banda, la diputada del PSC al Parlament Alícia Romero ha anunciat, aquest dimecres 17 de juliol, que el seu grup demanarà a la Sindicatura de Comptes que faci un informe sobre les despeses del govern de la Generalitat durant la crisi ja que hi ha detectat "alguns incompliments sinó irregularitats".

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.