Maragall va ser espiat amb el mateix programa que el president Torrent

Moncloa comenta que no li consta cap espionatge i emplaça els afectats a denunciar-ho a la justícia
Ernest Margall amb Roger Torrent

Ernest Maragall va ser espiat pel mateix programa Pegasus que va intervenir el mòbil del president del Parlament, Roger Torrent, tal com han avançat aquest matí El País i The Guardian. L'actual regidor d'ERC a Barcelona i exconseller d'Exteriors del Govern va ser espiat a través del seu dispositiu mòbil durant l'any 2019, encara que els dos mitjans que han informat sobre la situació no han especificat quines dates. Segons les mateixes informacions, Pegasus hauria espiat més d'un centenar de persones, entre activistes, polítics i personalitats civils.

El president Torrent ha acusat aquest matí l'estat espanyol d'espiar els seus adversaris polítics de forma "il·legal". Després que El País i The Guardian hagin revelat que el seu telèfon va ser intervingut a través del programa israelià Pegasus, que només pot ser adquirits pels governs i els cossos de seguretat. En una declaració institucional, la segona autoritat institucional de Catalunya ha reclamat a la Moncloa que doni explicacions, que investigui el cas i que depuri responsabilitats. "És una qüestió d'exigència democràtica", ha advertit Torrent.

"El govern no té constància que Torrent hagi estat víctima de hackeig". Aquesta ha estat la resposta de la Moncloa al presumpte cas d'espionatge que afecta el president del Parlament. La portaveu de l'executiu, María Jesús Montero, ha emplaçat la segona autoritat de Catalunya a posar en coneixement de la justícia el cas perquè sigui investigat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides