BBVA, primer banc a usar l’analítica de dades per a calcular la petjada de carboni de les empreses

L’agregador intel·ligent One View permet conèixer les emissions contaminants i el seu equivalent en nombre d’arbres per orientar les empreses en l’adopció de mesures correctores i la implementació de noves estratègies per ser més sostenibles ecològicament
One View relaciona la despesa energètica amb els arbres que equivalen
One View relaciona la despesa energètica amb els arbres que equivalen a una tona de carboni.

BBVA ha incorporat una nova funcionalitat a l’agregador financer One View que, a través de l’anàlisi de dades, permet a les empreses conèixer la quantitat de gasos d’efecte d’hivernacle que emeten a l’atmosfera amb la seva activitat diària. En aquests moments en els quals la principal preocupació de les pimes i empreses és com afrontar la desescalada durant la crisi sanitària, conèixer la seva petjada de carboni és un primer pas per a implementar accions que ajudin a reduir les seves despeses en energia, al mateix temps que generen un impacte positiu en el planeta. A més, a partir d’aquesta informació, podran explorar noves línies de negoci, més sostenibles, que els facilitaran la recuperació en un nou context.

One View, l’agregador intel·ligent per a empreses, facilita el càlcul de la petjada de carboni a partir dels moviments que es produeixen en els comptes agregats de l’empresa relacionats amb les despeses d’electricitat, gas o combustible. Amb aquesta informació, la nova funcionalitat converteix les despeses en energia en tones de CO2 emeses a l’atmosfera per l’activitat empresarial. Per a això, i sense que el client hagi d’introduir cap dada addicional, s’aplicael corresponent factor d’emissió de CO2 a l’estimació de la quantitat d’energia consumida en cadascuna d’aquestes despeses.

Una vegada calculada la petjada de carboni de l’empresa en tones de CO2 que emet a l’atmosfera, aquesta eina mostra la seva evolució mensual, juntament amb la de les despeses energètiques associades. Les empreses poden fer així un seguiment de les seves emissions i també de les seves despeses d’energia. A més, es presenta aquesta informació de manera simplificada usant referències com el nombre d’arbres que equivalen a una tona de carboni, per exemple. Tot això fomentarà la conscienciació de l’empresa sobre les conseqüències mediambientals que la seva activitat productiva té en el planeta.

RECOMANACIONS PRÀCTIQUES 

A més, amb l’objectiu que els clients empresarials avancin en la seva transició cap a un model més sostenible, BBVA One View ofereix recomanacions pràctiques sobre quines mesures poden adoptar per a ser més eficients energèticament i d’aquesta manera millorar el seu compte de resultats.

El càlcul de la petjada de carboni pot també ampliar les capacitats de negoci d’una empresa en obtenir, sota unes certes condicions, una major puntuació a l’hora d’optar a concursos oberts per l’administració pública.

“Són cada vegada més els consumidors que exigeixen a les seves empreses la cura del medi ambient i cada vegada més les empreses que exigeixen als seus proveïdors una política mediambiental. BBVA vol ajudar els seus clients empresarials a aconseguir un posicionament diferencial, on aquest impacte mediambiental positiu sigui a més compatible amb les tecnologies més eficients i competitives. La digitalització d’aquestes solucions és particularment útil a les pimes que estan començant en el camí de la sostenibilitat i que, ara més que mai, necessiten reinventar-se per a donar resposta als canvis que la crisi del coronavirus ha introduït en l’economia i en les nostres vides”, assenyala Daniel Navia, director global de Solucions Sostenibles a BBVA.

En l’actualitat, al voltant de 120.000 empreses ja utilitzen l’agregador intel·ligent per a empreses BBVA One View. Des d’ara, també podran obtenir la seva petjada de carboni de manera gratuïta i conèixer l’impacte mediambiental de la seva activitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides