Confinament domiciliari a Lleida i set municipis del Segrià per coronavirus

El Govern català ha decidit endurir les mesures restrictives per aturar el ritme de contagis a la zona
Confinament domiciliari a Lleida

Tancament domiciliari a Lleida. El Govern ha decidit endurir les mesures restrictives a la comarca del Segrià per aturar el ritme de contagis de coronavirus, que aquest diumenge ha arribat a 190 positius i opta per tancar la capital i set municipis de la comarca. Són Lleida, Aitona, Massalcoreig, Soses, Torres de Segre, Seròs, Granja d'Escarp i Alcarràs.

Els titulars d'Interior i Sanitat, Miquel Buch i Alba Vergés, han anunciat aquest diumenge diverses mesures que apunten a un tancament a les cases i que prohibeix l'entrada i sortida a aquests municipis i només permetrà la mobilitat en aquelles activitats laborals indispensables.

A partir d'aquesta mitjanit "la població ha de quedar-se a casa excepte per treballar" i gestions imprescindibles, ha detallat el Govern.

Els ciutadans sí que podran sortir per proveir en comerços d'alimentació, a el banc o anar a visitar a persones dependents, entre altres excepcions. La nova normativa prohibeix les reunions de més de 10 persones, casaments i cerimònies fúnebres, però manté l'activitat de casals i colònies d'estiu.

La mesura també dicta la suspensió de l'activitat en l'hostaleria i restauració, en equipaments culturals -espectacles, cinemes, teatres …- i es clausuren espais com piscines, parcs infantils, gimnasos i establiments d'oci nocturn.

Els hospitals de la Regió Sanitària de Lleida superen ja el centenar d'ingressats per la Covid-19, segons ha informat avui el Departament de Salut. A l'Hospital Universitari Arnau de Lleida han ingressat quatre persones en les últimes hores i ja té 61 (7 a l'UCI i 54 en planta).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides