Els ‘Jordis’, 1000 dies a la presó

Convoquen concentracions de suport al líder d'Òmnium, Jordi Cuixart, i a l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

Avui fa mil dies que Jordi Cuixart i Jordi Sánchez estan a la presó. El líder d'Òmnium i el president de la Crida Nacional per la República van ingressar-hi el 16 d'octubre del 2017, i durant aquests gairebé tres anys han passat pel centre penitenciari de Soto del Real, a Madrid, i de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. El 16 de gener d'aquest any se'ls va concedir el primer permís penitenciari en complir una quarta part de la condemna pel delicte de sedició.

Des d'entitats sobiranistes com l'Assemblea, Òmnium, La Forja o Arran, s'han convocat concentracions de suport avui diumenge en denúncia de "la vulneració de drets humans per part de l'Estat". La protesta central es farà a les sis de la tarda a la subdelegació del govern espanyol a Barcelona, a la cruïlla entre els carrers de Mallorca i de Roger de Llúria a Barcelona. Durant l'acte, que s'allargarà fins a les 21 hores sota el nom 'Mil raons per la llibertat', els organitzadors recolliran missatges per fer-los arribar als empresonats.

En l'escaiença dels 1000 dies, Cuixart va fer públic ahir un vídeo on reiterava les paraules que va pronunciar en l'últim torn de paraula al Suprem: "Ho tornarem a fer i no en tinc cap dubte, ho farem per amor a la vida i a la llibertat, i a l'anhel d'un món millor i una mica més de tothom". I aquest cop afegeix: "El límit mai més no pot ser ni la presó ni l'exili", i garanteix que seguiran legitimant la "lluita no violenta i la desobediència civil". "Ni la violència institucional ni la presó segrestaran la voluntat democràtica" de Catalunya, conclou.

D'altra banda, en una entrevista a El Punt Avui l'exlíder de l'ANC critica el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de qui diu: "Ens toreja perquè li ho hem posat en safata". Sànchez també parla de la taula de diàleg: "El seu pecat d'origen és no haver nascut d'una decisió institucional sinó d'una acció legítima d'un grup parlamentari".

 

(Visited 727 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari