L’Audiència Nacional no jutjarà per assassinat els tres detinguts del 17-A

El jutge instructor considera que cap dels tres va participar directament en els fets de Barcelona i Cambrils
Cotxe atemptat Barcelona
Cotxe atemptat Barcelona

L'Audiència Nacional ha acordat l'obertura de judici oral contra els tres presumptes membres de la cèl·lula terrorista que va cometre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017. Mohamed Houli ChemlalDriss Oukabir Said Ben Iazza, els tres suposats integrants de la cèl·lula que no van morir ni a l'explosió d'Alcanar ni als atacs del 17 d'agost, seran jutjats pels delictes d'integració en organització terrorista, fabricació, tinença i dipòsit d'explosius i estralls en grau de temptativa.

No se'ls acusa, però, de l'assassinat dels 16 morts i 140 ferits en els atemptats, perquè els considerats autors van morir abatuts pels Mossos d'Esquadra o en l'explosió al xalet d'Alcanar. El jutge obre la porta que se'ls puguin afegir els delictes d'estralls terroristes consumats i temptativa d'assassinat o lesions terroristes, però només pels fets de l'explosió d'Alcanar. El jutge instructor considera que cap dels tres no va participar directament en els fets de Barcelona i Cambrils.

Al llarg del procediment, les acusacions han tractat sense èxit que se'ls declarés també cooperadors en delictes d'assassinat consumat i en grau de temptativa. Però la Sala rebutja la petició i argumenta que si ordenés ampliar el processament a aquests fets, estaria valorant els indicis racionals de criminalitat contra ells i això li faria perdre "la necessària imparcialitat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides