Pedro Sánchez, sobre el Rei emèrit: “No hi ha espai per a la impunitat al nostre país”

El cap de l'executiu central diu que "estem sent testimonis d'informacions que són pertorbadores"
Pedro Sánchez a l'entrevista amb infoLibre i elDiario.es

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha afirmat que "no hi ha espai per a la impunitat al nostre país" en referència a les darreres informacions que han sortit sobre el Rei emèrit, Joan Carles I, en una suposada trama fraudulenta sobre el seu patrimoni ocult en paradisos fiscals.

En aquest context, Sánchez ha afegit en una entrevista a infoLibre i elDiario.es que "és la pròpia Casa Reial la que està marcant distàncies amb aquesta suposada pràctica reprovable", i ha demanat que "deixem treballar a la justícia", quan se li ha preguntat si creu que Felip VI es juga el futur de la monarquia a Espanya en funció de com reaccioni davant el que anem coneixent sobre la fortuna oculta del seu pare.

Per al president del govern central "estem sent testimonis d'informacions que són pertorbadores per a milions d'espanyols, jo inclòs". Sánchez afirma que "una democràcia sana té uns mitjans de comunicació que no miren per a un altre costat. En aquest cas no l'estan fent. S'estan fent ressò".

Sánchez destaca també que "hi ha un Poder Judicial que està actuant. A Espanya, també. I, en tercer lloc, hi ha una Casa Reial que clarament s'està distanciant d'aquestes suposades pràctiques reprovables. Aquests tres elements ens fan reivindicar que la nostra democràcia funciona i que no hi ha espai per a la impunitat".

Davant el debat sobre la inviolabilitat del rei que contempla la Constitució espanyola, Pedro Sánchez considera que "jo crec que clarament és un dels preceptes sobre el qual tots hauríem de reflexionar i veure quina solució li donem. Evidentment, la Constitució espanyola ha d'evolucionar conforme a les exigències d'exemplaritat i conducta política de les societats".

Sobre aquest extrem, i preguntat si creu que la inviolabilitat hauria d'afectar solament els actes del cap de l'Estat en exercici del seu càrrec i no a qualsevol mena de presumptes delictes, Sánchez afirma que "aquest és un Govern que ha plantejat abans i després de les eleccions, ara amb el govern de coalició i prèviament en solitari, una reforma de la Constitució per a revisar els aforaments dels càrrecs públics perquè estiguin circumscrits a la seva activitat parlamentària i no a una altra. Per tant, crec que si això ho defenso per a qualsevol càrrec públic, lògicament també per al cap de l'Estat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides