La Policia Nacional neutralitza a Badalona una cèl·lula de gihadistes que radicalitzaven joves

Reprodueix vídeo

Agents de la Policia Nacional han procedit, diumenge passat, a la detenció de tres persones a Badalona per la seva presumpta participació en els delictes de captació i adoctrinament amb finalitats terroristes. Durant el desenvolupament de l'operació s'han practicat tres registres en els domicilis dels detinguts, on els investigadors han intervingut nombrós material electrònic, terminals telefònics i documentació, que estan sent analitzats pels agents.

La investigació ha estat duta a terme per agents de la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona coordinats per la Comissaria General d'Informació i sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número tres i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Després de ser posats els tres detinguts a disposició judicial, la titular del jutjat ha decretat el seu ingrés a la presó.

Reunions clandestines per a reclutar a joves
L'operació policial va començar fa any i mig quan els experts en la lluita contra el terrorisme van obtenir informació que apuntava al fet que els detinguts estarien realitzant labors de captació i adoctrinament de diverses persones del seu entorn, segons s'apunta en un comunicat del Cos Nacional de Policia (CNP).

Els treballs d'investigació van permetre relacionar els arrestats amb la radicalització i immersió en l'ideari gihadista d'un ciutadà d'origen marroquí que es va desplaçar a Síria per a integrar-se en l'organització terrorista DAESH (Estat Islàmic), morint com a combatent poc temps després.

Així, haurien mantingut reunions periòdiques amb un reduït grup de persones a les quals alliçonaven amb missatges sobre la instauració del Califat universal. Durant el procés d'adoctrinament, se'ls proporcionava contingut radical en el qual s'incitava al gihad.

En l'actualitat, l'anomenada "Cèl·lula de Badalona" -formada pels 3 detinguts- havia reclutat a diversos joves més, que estaven sent sotmesos a un procés de radicalització en estat avançat.

Des del començament de la investigació els agents van comprovar com els investigats adoptaven escrupoloses mesures de seguretat en la realització de les seves reunions clandestines per a evitar ser detectats pels serveis policials. Així, els agents haurien evidenciat maniobres de distracció en les entrades i sortides dels llocs on es reunien, realitzant-se de manera escalonada i sota la supervisió d'algun membre. Fins i tot es va arribar a detectar a algun dels assistents controlant vehicles i persones en els voltants dels domicilis.

La Policia Nacional intensifica la lluita contra el terrorisme gihadista
En últims mesos, i especialment durant l'estat d'alarma per la pandèmia de la covid-19, la Comissaria General d'Informació ha dut a terme una intensificació en la lluita antiterrorista duent a terme sis operacions policials i procedint a la detenció de 13 presumptes gihadistes.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides