Qui desinfla l’alarma pels casos de Covid-19 a Sants i Sarrià (Barcelona)?

Dades sobre tests ràpids i PCR a Barcelona
Dades sobre tests ràpids i PCR a Barcelona

Clara Prats, investigadora en biofísica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha negat que hi hagi brots de Covid-19 als barris barcelonins de Sarrià i Sants, però seguidament ha matisat que "no hi ha un augment alarmant de casos", com a reacció al fet que alguns mitjans parlessin "de centenars".

"Si hi ha brots o no, se sap per EECC (estudis de contactes). Un brot són tres casos connectats en temps i espai", ha especificat aquesta investigadora, també via Twitter.

Prats, citada com una referència l'ús de models matemàtics d'anàlisi pel mediàtic infectòleg Oriol Mitjà, ha escrit aquests comentaris acompanyant una explicació del Research Group on Computational Biology and Complex Systems (BIOCOM-SC) de la UPC, el qual aclareix que, a Barcelona, "s'han començat a fer molts testos ràpids i que els positius no es poden ajuntar amb la sèrie històrica".

Aquesta institució ha afegit, citant la mateixa Prats i altres investigadors, que si es barregen aquestes dades, "sembla que hi ha una pujada forta a Barcelona quan, de fet, és petita". "Hi ha una lleugera pujada [de positius per] PCR", afirma també, però "no afecta la situació de Barcelona", sobre la qual conclou que "els nous casos haurien de ser perfectament controlables pels CAP [centres d'atenció primària] i la SP [sanitat pública]".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides