Creix un 80% el nombre de persones sense sostre a Barcelona en 12 anys

La Fundació Arrels alerta que la xifra "no para de créixer" i que tan sols mostra "la punta de l'iceberg"
Sensesostre
Sensesostre

El nombre de persones que viuen al carrer a Barcelona ha crescut més d'un 80% en 12 anys, i actualment 1.239 veïns de la ciutat es troben en aquesta situació. La xifra total de persones sense llar, però, que inclou també les que viuen en assentaments i en recursos públics i privats, s'eleva fins a les 4.200. Ho comptabilitza la Fundació Arrels en el seu últim informe sobre el 'sensellarisme' a la ciutat entre 2016 i 2019, i alerta que la xifra "no para de créixer".

L'entitat va fer l'últim recompte durant l'estat d'alarma, el 14 de maig, i apunta que és un nombre que tan sols mostra "la punta de l'iceberg". En un any dormen al ras a la ciutat un total de 2.500 persones, un augment del 70% en 10 anys.

El perfil de les persones que viuen al carrer està canviant progressivament. Un 85% són homes i la seva edat mitjana és de 40,5 anys, mentre que la de les dones és superior, amb quasi 44 anys.

Arrels alerta de l'augment "preocupant" de persones molt joves vivint al carrer, d'entre 16 i 25 anys. En els últims anys han registrat un increment del 63% en aquesta franja d'edat, que relacionen amb el fenomen migratori: el 95% dels menors de 25 anys que viuen al carrer són persones migrades, la majoria (78%), de països extracomunitaris.

Arrels assenyala les dificultats per accedir a l'habitatge i "la complicada situació" dels joves migrants extutelats per l'Administració un cop compleixen els 18 anys com a motius d'aquest augment, i és que la meitat dels joves que viuen al carrer han viscut en un centre de menors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides