Puigdemont anuncia la conversió de JxCat en un partit al marge de PDECat

L'expresident convoca l'assemblea constituent just el dia anterior al consell nacional del PDECat
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

Carles Puigdemont ja ha fet públic el manifest fundacional del seu nou partit, oficialitzant així la seva creació. En un text de dues pàgines encapçalat pel lema "Junts, per Catalunya", l'expresident aplega desenes de dirigents de l'espai de JxCat i els convoca el 25 de juliol per l'assemblea fundacional de la nova formació.

"És l'hora de la generositat i la responsabilitat, el moment d'abandonar tensions estèrils i mirades sovint massa egocèntriques i enfocades al petit espai de cadascú", assenyala el document, que rep el suport de Jordi Sànchez, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull, Lluís Puig i Toni Comín; els exsocialistes Marina Geli i Ferran Mascarell formen part dels promotors. Els presidents i portaveus dels grups parlamentaris a Barcelona i Madrid –Albert Batet, Eduard Pujol, Laura Borràs i Josep Lluís Cleries– no han signat per mantenir "la cohesió i unitat dels grups".

Després de dies d'intensa rumorologia, arriba l'anunci del nou partit, fet a mida de Puigdemont i al marge del PDECat, després que s'encallessin les negociacions per a reordenar l'espai postconvergent. L'expresident convoca l'assemblea constituent per al dia anterior a què està previst el consell nacional del PDECat. Així, Puigdemont deixa clar que no esperarà al que decideixi l'hereu directe de la vella Convergència.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari