La CCMA elimina la direcció d’Esports

Christian García, que acaba de dimitir com a director, ha de comparèixer el dia 10 de juliol a la comissió de control parlamentari per explicar la censura del documental ‘El cas Rosell’
Christian Garcia, ex-director d'Esports de la CCMA
Christian Garcia, ex-director d'Esports de la CCMA

El Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha decidit aquest dimecres, 1 de juliol, l’eliminació de la seva direcció d’Esports i el retorn dels seus continguts a les direccions de TV3 i Catalunya Ràdio. La direcció d’esports de la CCMA va ser creada el maig de 2017, quan Brauli Duart presidia aquest organisme, i es va nomenar Christian García com a responsable.

Garcia va presentar el passat 15 de juny la seva dimissió, que no ha estat efectiva, precisament, fins a l’1 de juliol. La seva marxa es produeix pocs dies abans que hagi de comparèixer davant la comissió de control parlamentari de la CCMA per explicar les raons de la censura del documental El cas Rosell, que es va emetre el 17 de maig a TV3 sense dos fragments, que van ser exclosos.

García va atribuir la seva dimissió a "raons personals" i la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va dir en seu parlamentària que no tenia res més a dir sobre la dimissió, i que “ell mateix podrà oferir les explicacions que calguin” davant la comissió. La idea de la seva compareixença la va suggerir el director de TV3, Vicent Sanchis, quan els diputats de l’oposició li van demanar explicacions per la censura a El cas Rosell.

Sanchis va dir que no tenia res a veure amb les retallades que va patir el documental i que, si d’ell hagués depès, no l’hauria emès perquè entén que no complia els requeriments del Llibre d’Estil de la CCMA. El director de TV3 trobava a faltar al documental la versió de l’empresa Mediapro, que hi sortia citada perquè es tractava del conegut cas del FIFAgate, que és el que va mantenir Rosell gairebé dos anys en presó preventiva.

En la darrera sessió de control de la CCMA, el diputat del PSC-Units per Avançar David Pérez va acusar Sanchis de mentir i va demanar-li que dimitís. Qui ha dimitit, en canvi, és el director d’Esports de la CCMA. Sanchis i García coincidiran en la sessió de control parlamentari del pròxim dia 10 després que el director de la cadena hagi recuperat les competències de l’àrea d’Esports de TV3. Tot i que a la web de la Corporació encara figura Christian García com a director d’Esports de la CCMA, aquest càrrec ja no existeix.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides