Puigdemont deixa el PDECat i crearà un nou partit

Els exconsellers Forn, Rull, Turull i Puig retiren la petició d'integració en JxCat adreçada a Bonvehí
Carles Puigdemont
Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat i eurodiputat Carles Puigdemont ha trencat amb el PDECat i treballa en la creació d'un partit polític que, segons La Vanguardia, celebrarà la seva assemblea constituent el pròxim 25 de juliol, per la qual cosa coincidirà amb la data prevista del Consell Nacional del PDECat.

El trencament, que resulta de la discrepància amb la cúpula del PDECat sobre com el partit successor de Convergència ha de participar a Junts per Catalunya, es coneix després que els exconsellers Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Turull i Lluís Puig hagin retirat la seva proposta per reordenar JxCat, presentada al president del PDECat, David Bonvehí.

Segons 324.cat, l'espai puigdemontista està convidant a càrrecs electes de JxCat, als integrants de la Crida i altres associats al PDECat a sumar-se al projecte polític de l'expresident Puigdemont, que ja compta amb el suport de la diputada Aurora Madaula, el delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, i l'ex-alt càrrec de la Generalitat i ideòleg del procés Agustí Colomines.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides