Salut avança una segona onada Covid-19 a finals d’estiu i es prepara

Segons la Generalitat, en tres setmanes s'ha doblat l'estoc de material sanitari per coronavirus
Proves de coronavirus

Salut treballa amb la hipòtesi que la nova onada de coronavirus s'avanci a finals d'estiu i assegura que el sistema sanitari està preparat per fer-hi front en qualsevol moment. Mentrestant, s'aposta per mesures de control localitzades, i en tres setmanes, s'ha doblat l'estoc de material sanitari per la Covid-19.

En una entrevista al canal 3/24, el director general de Professionals de la Salut, Marc Ramentol, ha avançat l'arribada d'una segona onada. Fins ara, Salut havia previst un rebrot a l'octubre, però aquesta setmana s'ha començat a situar ja al setembre. Ramentol parla d'un "rebrot d'una certa intensitat de cara a finals d'estiu, principis de tardor".

Ramentol explica com s'està preparant el sistema sanitari per quan això passi. Diu que "el sistema sanitari no és el mateix que va entrar en l'epidèmia Covid" ni en capacitat diagnòstica ni d'emmagatzematge. Assegura que té estoc de material de protecció individual (EPI) per a quatre mesos "a un ritme de consum semblant al que hem tingut durant el primer pic epidèmic".

Una part important de la gestió d'aquesta segona onada serà la detecció dels brots i la gestió dels confinaments parcials. Ramentol assegura que ara tenen una "capacitat suficient per perimetrar amb molta més exactitud els punts on hi ha brot".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides