La central nuclear d’Ascó notifica una parada per reparar una bomba del sistema d’extracció

L’operació no ha generat impacte als treballadors, al públic ni al medi ambient
Central Nuclear d'Ascó

La central nuclear d’Ascó II (Tarragona) va notificar aquest diumenge al Consell de Seguretat Nacional (CSN) que havia iniciat una parada per reparar una bomba del sistema d’extracció de la calor residual de la planta.

Segons ha informat en un comunicat el CSN, el divendres 19 de juny, seguint una de les proves de vigilància establertes en les Especificacions Tècniques de Funcionament (ETF), es va detectar un error en el motor. Davant la impossibilitat de ser reparat en el temps requerit per les ETF,  ha començat a baixar la càrrega per desacoblar-se de la xarxa elèctrica en les pròximes hores, parar la planta i començar així la intervenció prevista.

El CSN ha assegurat que aquesta operació no ha generat impacte als treballadors, al públic ni al medi ambient. Així mateix, i tenint la informació actual, el Consell de Seguretat Nacional ha classificat la reparació en el nivell 0 de l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides