La paga de Vergés neix amb les queixes dels sindicats i els treballadors socials

Meritxell Budó diu que el govern “continuarà treballant” per compensar la resta de treballadors públics mentre metges i infermeres continuen aquest dimecres les protestes davant els hospitals
Delegació de l'UGT que va entregar al Departament de Salut la queixa
Delegació de l'UGT que va entregar al Departament de Salut la queixa per la paga als sanitaris

El govern de la Generalitat ha aprovat, aquest dimarts 16 de juny, la paga extraordinària que havia anunciat dies enrere la consellera de Salut, Alba Vergés, per compensar els sanitaris pels seus esforços en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19. Aquesta paga, que oscil·la entre els 350 i els 1.350 euros, neix marcada per les queixes dels sindicats i les entitats del tercer sector social que consideren que és discriminatòria i no arriba al personal administratiu dels centres sanitaris, els conductors d’ambulàncies o els treballadors del sistema públic d’atenció social. Davant aquestes crítiques, la portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, va afirmar que “el govern continuarà treballant” per compensar els sectors que han quedat fora dels beneficis d’aquesta paga.

Joan Segarra, president de la Confederació, que aplega les empreses del tercer sector social, considera que la paga “és un greuge comparatiu entre el personal que treballa a la xarxa pública de salut i el de la xarxa pública de serveis socials”. Els 140 milions d’euros que el govern català ha aprovat per compensar la feina dels sanitaris dels darrers mesos no arribaran, per exemple, als treballadors dels centres de protecció a la infància, els que atenen persones amb discapacitats mentals o físiques, o pisos de dones que han patit violència masclista.

Les crítiques a aquesta compensació econòmica han arribat, també, des de l’àmbit sindical. UGT, per exemple, lamenta en una carta que va fer arribar a la consellera Vergés aquest dilluns que “una vegada mes el Govern demostra l’oblit d’una part dels professionals de primera línia, que molt sovint són els que tenen més intensitat de contacte amb el malalt: TCAI, tècnics d’emergències sanitàries, personal de la central de coordinació del Servei d’Emergències Mèdiques, tècnics de radiologia o laboratori, fisioterapeutes, terapeutes ocupacionals, educadors, zeladors, …. per no parlar d’un altre col·lectiu també menystingut: el personal no assistencial (neteja, cuina, manteniment, administratius, etc.). Sense ells no ens n'hauríem sortit”. Des dels sindicats també es considera classista que s’estableixin unes quantitats diferents en les compensacions en funció de les categories professionals dels beneficiaris.

A més, aquesta paga no atura les protestes dels metges i infermeres que tots els dimecres es concentren davant els centres sanitaris per demanar que el govern de la Generalitat els reintegri al sou el 5% que els va prendre el 2010 arran de les retallades aplicades pel govern d’Artur Mas.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides