Vehí demana a Borràs que deixi l’escó per evitar un judici al Suprem

La diputada cupaire sosté que seria la "solució òptima" davant el suplicatori i un "acte de generositat" amb l'independentisme
Mireia Vehí
Mireia Vehí

La diputada de la CUP Mireia Vehí ha demanat a la portaveu de JxCat a la cambra baixa, Laura Borràs, que deixi l'escó per evitar ser jutjada "sense cap garantia jurídica" al Tribunal Suprem i, així, demostrar "exemplaritat" amb una renúncia que, segons la cupaire, seria alhora "un acte de generositat" envers l'independentisme.

Vehí considera que existeix "una causa general contra l'independentisme", però també "presumptes pràctiques fraudulentes" i "indicis de corrupció, que han estat acreditats per la Sindicatura de Comptes", en referència a la fragmentació de contractes detectada per aquest òrgan fiscalitzador a la Institució de les Lletres Catalanes, corresponent a l'etapa de Borràs com a directora.

Argumenta que la portaveu postconvergent té la votació al Congrés perduda i que, en comptes d'optar por gestos simbòlics per part dels representants independentistes, la "solució òptima" és que deixi l'escó.

D'aquesta manera, perdria la condició d'aforada i la causa es remetria als tribunals ordinaris, on afirma que Borràs es trobaria un judici més just. A més, segons el seu plantejament, evitaria donar "aire" a "la repressió de l'Estat" i a les sospites sobre corrupció de càrrecs electes.

Vehí, que ha traslladat aquest parer a JxCat i ERC, ha recordat que la corrupció "ha fet molt mal a Catalunya" i també ha afirmat que "no podem deixar aire a la repressió de l'Estat i tampoc a cap ombra de corrupció per un càrrec polític, i menys de l'independentisme".

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.