Per quina decisió rep crítiques ara Joan Tardà?

Joan Tardà
Joan Tardà

L'exdiputat d'ERC Joan Tardà, ase dels cops de l'independentisme de la línia dura (en particular des que el seu partit se'n va desmarcar), ha rebut crítiques darrerament per anunciar s'ha apuntat a l'Institut Sobiranies, l'espai de debat en clau sobiranista impulsat per figures de la CUP i de l'espai dels comuns, juntament amb Jaume Roures, empresari i fundador del conglomerat Mediapro.

"Ja m'hi he apuntat! Benvinguda iniciativa", ha piulat aquesta setmana, quan Quim Arrufat i Xavier Domènech han donat a conèixer la plataforma de reflexió com un mena think tank que sembla alinear-se prou bé amb les manifestacions de Tardà i que, això sí, no compta entre els seus promotors inicials amb cap figura pública d'ERC.

Roures, en qualsevol cas, es va mostrar proper al govern de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, facilitant-li el centre de premsa de l'1-O, però sobretot a ERC, reunint Pablo Iglesias amb Junqueras a casa seva i, a través de Mediapro, fent també d'amfitrió del líder d'ERC als EUA quan hi va viatjar com a vicepresident de la Generalitat, per exemple.

L'adhesió de Tardà, en particular, ha generat el rebuig d'un altre l'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Puig i Cordon, actualment editor del diari digital La República: "Ostres Joan Tardà, cal blanquejar això? Fomentar el debat per a mai arribar a la independència". Puig no ha estat dels crítics més durs, ni de bon tros.

(Visited 66 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari