Dos exdirectors generals de la Fira carreguen contra Joan Canadell

Ferran Lemus i Adolf Cabruja acusen el president de la Cambra de Comerç de Barcelona d’atribuir la marxa de Nissan al govern espanyol de forma “simplista, indocumentada i barroera”
Joan Canadell, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona
Joan Canadell, expresident de la Cambra de Comerç de Barcelona

Dos exdirectors generals de la Fira de Barcelona –Ferran Lemus i Adolf Cabruja– han enviat una carta al president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, en la qual li recriminen que acusi el govern de Madrid de ser el responsable del tancament de les plantes de l’empresa Nissan a Catalunya.

Lemus i Cabruja diuen que “afirmar que el govern de Madrid és culpable de la marxa de Nissan, no només és un despropòsit sinó també una barroeria”, i afegeixen que aquesta posició “simplista i indocumentada i més encara si es fa des de la tribuna de la representació empresarial que és la Cambra de Comerç”.

Canadell va escriure un missatge a twitter en el qual afirmava que un exalt directiu de Nissan del qual no en deia el nom li “havia fet arribar” que la culpa del tancament de les plantes de l’empresa automobilística japonesa era del govern espanyol.

Els dos exdirectors de la Fira afirmen en la carta que “volem fer li palès que sentim un profund neguit per la manera que s’està conduint la gestió Institucional de la Cambra des de que vàreu prendre possessió del càrrec. Tenim  el convenciment que la Institució mereix un llenguatge inclusiu, transparent, objectiu i rigorós per el bé de les empreses i l’empresariat català i en conseqüència  dels treballadors, amb independència de les creences emocionals  de cadascú", i que "desafortunadament, per les seves manifestacions, sempre carregant les culpes a altres institucions i,  amb la formula màgica de la sobirania com a solució a tots els problemes , els principis esmentats són menystinguts reiteradament”.

Lemus i Cabruja consideren que davant la crisi actual cal la cooperació entre institucions i recorden a Canadell que “els ajuts aprovats per la Unió Europea, pendents de confirmació, exigeixen més que mai un front  comú  que avui reclama el món empresarial i la ciutadania en general i que implica actuar solidàriament amb el conjunt del Estat i, en cap cas, com una tribu supremacista”.

Abans d’acomiadar-se del president de la Cambra reclamant-li que actuï amb “criteris institucionals”, els exdirectius de la Fira, afirmen que davant la marxa de Nissan “la recerca d’ alternatives o noves propostes per tal de reconsiderar la decisió és molt difícil donada la situació global de la indústria de la automoció, però el principi essencial per negociar una possible sortida passa per trobar posicions d’ entesa  que apleguin a totes les institucions. És des d’aquesta perspectiva que ens interroguem  sobre el paper que està jugant la Cambra mes enllà de les seves inoportunes declaracions”.

Ferran Lemus va ser director general de Fira Barcelona entre els anys 1990 i 1992 i Adolf Cabruja entre 1992 i 2001.

Carta de Lemus i Cabruja a Canadell 1
Carta de Lemus i Cabruja a Canadell 2
Carta de Lemus i Cabruja a Canadell 3

 

(Visited 139 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari