Josep Costa compara Espanya amb l’antiga URSS i abona una nova polèmica

El vicepresident del Parlament retreu a una facció de l’independentisme que pacti amb el govern central
El tuit de Josep Costa
El tuit de Josep Costa

Nova polèmica a Twitter amb Josep Costa (JxCat) com a protagonista. El vicepresident primer del Parlament de Catalunya, que va estar a l’epicentre de les crítiques fa unes setmanes per haver-se deixat el micròfon obert en una reunió telemàtica de la Mesa de la cambra catalana mentre maniobrava per telèfon contra Roger Torrent amb el seu homòleg de Ciutadans, ha comparat aquest dimarts en una piulada Espanya i la Unió Soviètica, adduint que “Lituània, Letònia i Estònia varen aprofitar el cop d’Estat a l’antiga URSS per fer efectiva la independència”.

Costa, a més, subratlla que “aquí em fa por que, en la mateixa situació, alguns preferirien salvar Gorbatxov”, en una clara al·lusió a la facció de l’independentisme que pacta amb el govern central. Gorbatxov va presidir la URSS fins a la seva desintegració, al desembre de 1991. El 1990, d’altra banda, les tres repúbliques bàltiques van esdevenir estats independents.

El diputat dels ‘comuns’ i coordinador nacional d’ICV, David Cid, ha demanat la dimissió de Costa a Twitter: “Un Vicepresident del meu Parlament afirmant que davant un cop d’Estat a Espanya no s’hauria de defensar el Govern democràticament escollit. Que s’hauria d’aprofitar!!! Ha de plegar ja!”, ha escrit Cid. Davant d’aquesta piulada, Costa ha defensat que a Catalunya hi va haver un cop d’Estat el 2017: “A Catalunya vàrem patir un cop d’Estat contra el govern democràticament escollit, que et record que encara avui és a la presó i a l’exili. Alguns us vàreu posar de perfil aleshores i ara al Gobierno seguiu desobeint les resolucions de l’ONU que en demanen la libertad. Cap lliçó.”, ha afirmat el vicepresident de la cambra catalana.

El primer secretari del PSC de Barcelona i diputat al Parlament, Ferran Pedret, ha respost també Costa i li ha retret que “fantasiï amb un cop d’Estat per assolir els seus objectius polítics”: “Home benestant de mitjana edat que fantasia amb un Cop d'Estat per assolir els seus objectius polítics. Tot en ordre. Circulin.”, ha piulat el parlamentari socialista. El també diputat socialista a la cambra catalana, Pol Gibert, ha carregat també contra el representant de JxCat a la Mesa del Parlament: “El vicepresident de la mesa del Parlament és tan demòcrata que davant d’un cop d’Estat diu que ho aprofitaria en comptes de defensar la democràcia i el Govern escollit. I es queda tan ample.”, ha assenyalat Gibert.

 

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari