Marlaska destitueix el coronel Pérez de los Cobos com a cap de la Guàrdia Civil de Madrid

El comandament de la Benemèrita va ser el coordinador del dispositiu policial que havia d'impedir la consulta independentista de l'1-O
Diego Pérez de los Cobos

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha destituït aquest dilluns el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, del càrrec de cap d'aquest cos policial a Madrid. Fonts del Ministeri d'Interior han explicat que aquesta destitució respon a la "pèrdua de confiança" del ministre al coronel Pérez de los Cobos.

Fonts policials, tanmateix, assenyalen que una possible hipòtesi del cessament del fins ara màxim responsable de la Guàrdia Civil de Madrid es deu “al to i al contingut” dels informes elaborats per aquest cos policial, que estan essent investigats per la jutgessa Carmen Rodríguez-Medel, sobre la manifestació feminista del 8-M a Madrid i la seva possible implicació en l’expansió del coronavirus. Pérez de los Cobos apuntava en aquests informes que el delegat del govern a Madrid, el socialista José Manuel Franco, hauria prevaricat en haver permès les mobilitzacions. En aquest sentit, Franco està imputat.

Així mateix, un altre informe de la Guàrdia Civil indica que el director del Centre de Coordinació d’Alertes i d’Emergències Sanitàries (CAES), Fernando Simón, tenia dades que advertien de la gravetat de permetre les protestes del Dia de la Dona Treballadora almenys cinc dies abans que aquestes tinguessin lloc. Per això, no es va permetre la celebració d’un congrés evangèlic a la capital espanyola. La Guàrdia Civil de Madrid, fins ara dirigida per Pérez de los Cobos, havia reclamat a la institució capitanejada per Simón tota documentació sobre la Covid-19.

La decisió de Grande-Marlaska arriba coincidint amb la polèmica que es va generar després que des de la Guàrdia Civil transcendís que es considerava excessiu el dispositiu que s'havia desplegat davant l'habitatge del vicepresident del govern central, Pablo Iglesias, i de la seva dona la ministra Irene Montero.

Diego Pérez de los Cobos va ser el coordinador de tots els cossos policials que van participar en l'operatiu per impedir la consulta independentista de l'1 d'octubre del 2017 que va convocar l'aleshores president català, Carles Puigdemont.

En el judici contra la cúpula del govern de Puigdemont a l'Audiència Nacional, el coronel Pérez de los Cobos va acusar el cos dels Mossos d'Esquadra, i en concret al seu màxim responsable durant l'1-O, el major Josep Lluís Trapero, de no a ver actuat per impedir la consulta. Pérez de los Cobos va qualificar "d'estafa" l'operatiu que va fer la policia de la Generalitat.

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari