JxCat exigeix a CDC que torni els 6,6 milions d’euros “espoliats” del cas Palau

Els postconvergents s’han sumat a la declaració institucional impulsada pels comuns on es rebutja la corrupció de l’extinta formació política
Puigdemont i Mas
Puigdemont i Mas

El grup parlamentari de JxCat s’ha sumat a la declaració institucional impulsada aquest dijous pels comuns i subscrita per totes les forces polítiques amb representació al Parlament sobre la corrupció a Catalunya. El text posa especial èmfasi a la recent condemna per part del Tribunal Suprem a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel cobrament de 6,6 milions d’euros en comissions il·legals a la constructora Ferrovial a canvi d’adjudicar-li obres públiques.

La declaració institucional subscrita pels postconvergents no només rebutja la corrupció de la formació política que ha governat més de tres dècades a Catalunya sinó que també exigeix el retorn dels diners “expoliats”. En aquest sentit, el text indica que “el Parlament de Catalunya rebutja amb contundència els fets i pràctiques condemnats i exigeix a Convergència Democràtica de Catalunya el ràpid retorn dels 6,6 milions d'euros espoliats de les arques públiques”.

La declaració, al mateix temps, remarca que “és necessària una condemna d'aquests fets i un compromís sòlid contra aquestes pràctiques, que han caracteritzat una manera de fer política i un determinat moment històric”. A més, el text també subratlla que “una democràcia sòlida requereix que la ciutadania pugui confiar en les seves institucions i que els abusos de poder en benefici privat no quedin impunes”. La declaració finalitza expressant que “el poble de Catalunya mereix una democràcia allunyada de tota sospita”.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari