JxCat exigeix a CDC que torni els 6,6 milions d’euros “espoliats” del cas Palau

Els postconvergents s’han sumat a la declaració institucional impulsada pels comuns on es rebutja la corrupció de l’extinta formació política
Puigdemont i Mas
Puigdemont i Mas

El grup parlamentari de JxCat s’ha sumat a la declaració institucional impulsada aquest dijous pels comuns i subscrita per totes les forces polítiques amb representació al Parlament sobre la corrupció a Catalunya. El text posa especial èmfasi a la recent condemna per part del Tribunal Suprem a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel cobrament de 6,6 milions d’euros en comissions il·legals a la constructora Ferrovial a canvi d’adjudicar-li obres públiques.

La declaració institucional subscrita pels postconvergents no només rebutja la corrupció de la formació política que ha governat més de tres dècades a Catalunya sinó que també exigeix el retorn dels diners “expoliats”. En aquest sentit, el text indica que “el Parlament de Catalunya rebutja amb contundència els fets i pràctiques condemnats i exigeix a Convergència Democràtica de Catalunya el ràpid retorn dels 6,6 milions d'euros espoliats de les arques públiques”.

La declaració, al mateix temps, remarca que “és necessària una condemna d'aquests fets i un compromís sòlid contra aquestes pràctiques, que han caracteritzat una manera de fer política i un determinat moment històric”. A més, el text també subratlla que “una democràcia sòlida requereix que la ciutadania pugui confiar en les seves institucions i que els abusos de poder en benefici privat no quedin impunes”. La declaració finalitza expressant que “el poble de Catalunya mereix una democràcia allunyada de tota sospita”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides