Iglesias advoca per “explorar mecanismes” legals que treguin els Jordis de la presó

El vicepresident segon considera "enormement injusta" la situació del president d'Òmnium i de l'expresident de l'ANC, condemnats a 9 anys per sedició
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

"Em sembla que no haurien de ser a la presó en cap cas. Defensaré no només el diàleg, sinó també que es doni una sortida com més aviat millor a quelcom que em sembla enormement injust", ha manifestat el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, sobre el fet que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart compleixin penes de presó de 9 anys com a culpables d'un delicte de sedició pel seu paper com a líders de les entitats independentistes.

Iglesias s'ha mostrat partidari, durant l'entrevista que ha concedit aquest dijous a Catalunya Ràdio, d'"explorar mecanismes" legals que permetin als dirigents del procés sortir de la presó, de manera que es corregeixi una situació que troba "injusta". Pel que fa a eventuals sol·licituds d'indults, el vicepresident i líder de Podemos ha respost que caldrà estudiar-les curosament.

A més, ha manifestat que vol veure els dirigents independentistes "en una taula de diàleg, a les institucions, fent política", i ha afegit que un dels aspectes positius de les democràcies és l'existència de "mecanismes perquè els desacords es puguin expressar de manera civilitzada i sensata".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides