La falta de mascaretes ha ajornat la seva obligatorietat, admet Simón

El responsable de Sanitat afirma que Espanya redueix la transmissió del virus més ràpid que altres països
Fernando Simón, amb una mascareta

Sobre l'ús de mascaretes, el director del Centre de Coordinació d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha admès que l'escassedat inicial va propiciar que fossin "prudents" a l'hora de proposar certes mesures, com ara l'obligatorietat en espais públics tancats o a l'aire lliure que s'instaura demà, però ha insistit que això no va modificar els riscos: "La distància de seguretat és la millor protecció".

En relació amb la nova ordre que obliga a dur-la si no es pot mantenir la distància de dos metres, ha dit que és important "portar-la a la butxaca" per poder-la utilitzar en les situacions en què sigui necessari.

D'altra banda, en la seva compareixença d'avui, Simón ha assegurat que la reducció del ritme de transmissió a Espanya va més "ràpida" que a altres països com Itàlia, "que va començar amb l'epidèmia almenys una setmana abans". També ha admès que en els últims dies el descens de casos no és tant acusat com el que s'ha experimentat en les últimes setmanes però ho ha atribuït, en part, a l'augment de proves PCR i la detecció precoç. "En realitat, estem veient que malgrat fer més PCR estem mantenint un ritme descendent. Això vol dir que la transmissió podria ser, fins i tot, menor", ha afegit.

Pel que fa a les CCAA que han demanat passar de fase en la desescalada, Simón ha dit que pràcticament totes ho ha fet i ha recordat que són "flexibles" però que "com més tard arriba la documentació més difícil resulta arribar a una clara comprensió de la situació de cada territori.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides