TV3 continua la seva campanya de neteja d’imatge de Jordi Pujol

Els advocats de la família de l’expresident filtren al 'TN Vespre' un document de l’Agència Tributària que no detecta que la seva família tingui diners a l’estranger ara
Jordi Pujol, en imágenes del 'TN Vespre' de este 19 de mayo
Jordi Pujol, en imágenes del 'TN Vespre' de este 19 de mayo

El TN Vespre va donar a conèixer en la seva edició d'aquest dimarts 19 de maig un document que hores abans havien presentat a l'Audiència Nacional els advocats de la família de l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, on s'assenyala que només un d'ells encara té diners en entitats financeres a l'estranger. Aquest document és un certificat de l'Agència Tributària segons el qual no hi ha constància que els membres de la nissaga tinguin ara diners en comptes corrents a 75 territoris que són considerats paradisos fiscals.

Només Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran de Jordi Pujol i Marta Ferrusola, té encara 2,4 milions d'euros en un compte corrent andorrà, però segons va explicar el periodista de TV3 que va redactar la informació aquests diners no estan regularitzats perquè estan pendents de liquidació i, de fet, el compte està en negatiu.

Tot i que la notícia era una exclusiva, el presentador del TN Vespre, Toni Cruanyes, no la va presentar com a pròpia. La matinada d'aquest dimecres 20 de maig, els informatius de Catalunya Ràdio s'han fet ressò de la notícia presentant-la com una exclusiva de TV3 i l'Agència Catalana de Notícies (ACN) l'ha difós i ampliat.

Entre les dades incloses en l'informe que els advocats de la família Pujol van entregar a l'Audiència Nacional destaquen els 1,8 milions d'euros que reconeixen que tenia l'expresident de la Generalitat en un compte andorrà. L'explicació que donen els advocats per justificar aquest fet és que Jordi Pujol Ferrusola estava en procés de separació de la seva dona, Mercè Gironès, i va col·locar aquests diners a nom del seu pare per amagar-los-hi. El Telenotícies de TV3 va acabar la informació, d'uns dos minuts de durada, dient que el document de l'Agència Tributària desmunta les tesis de les acusacions, segons els advocats, i que "caldrà veure ara què en diu la Justícia".

TV3 ha estat acusada en dues ocasions recents d'intentar rentar la imatge de l'expresident Pujol, ja que ha aparegut en dos reportatges per parlar de cooperació internacional i dels Mossos d'Esquadra, però mai ha acceptat parlar de l'origen dels diners que tenia a l'estranger i del perquè va ocultar-los a Hisenda i a la ciutadania durant tot el seu mandat. Jordi Pujol complirà 90 anys el pròxim 9 de juny.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides