Sánchez pacta 15 dies més d’estat d’alarma amb Cs

El govern espanyol renuncia a l'ampliació d'un mes, però segueix negociant l'abstenció d'ERC
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

L'estat d'alarma no s'ampliarà un mes ara, com pretenia el govern espanyol, sinó que es prorrogarà en principi durant dues setmanes més, fins al 7 de juny, en virtut del pacte assolit amb Ciutadans i confirmat per la ministra i portaveu del govern, María Jesús Montero.

L'executiu que presideix Pedro Sánchez, per boca de la ministra Montero, ha explicat que coincideixen amb Cs en la necessitat d'ampliar l'estat d'alarma durant el temps "estrictament necessari", per bé que el govern pretenia estendre aquest període fins al 27 de juny.

A més, en la línia pactada amb Cs, el govern ha expressat la seva disposició a abordar les mesures econòmiques i socials contra la crisi del coronavirus al marge de l'estat d'alarma, mitjançant reformes legislatives que, segons ha anunciat, mirarà de consensuar amb la formació que encapçala Inés Arrimadas.

Amb l'acord tancat amb el govern a la butxaca, Cs assenyala que ha desactivat una eventual "taula de negociació" on indica que "els separatistes" podrien "dinamitar la igualtat entre espanyols". Per aquest motiu, els taronges es mostren "satisfets" d'haver aconseguit "aïllar les demandes dels nacionalistes".

En qualsevol cas, ERC segueix negociant amb el govern de Sánchez i, segons La Vanguardia, està a punt de tancar un acord perquè els diputats republicans s'abstinguin, per bé que ara estan revisant l'acord assolit amb Cs. Una de les demandes d'ERC a Sánchez, la pròrroga de només 15 dies, ja l'ha assegurat Cs.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.