Catalunya demana que Barcelona i la seva àrea passin a la fase 1 dilluns

També sol·licita que el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i Alt Pirineu avancin a la fase 2
Un jove, amb mascareta davant de la Sagrada Família

El Departament de Salut de la Generalitat ha traslladat al govern espanyol la petició perquè les regions sanitàries de Barcelona, zona metropolitana nord i zona metropolitana sud avancin a la fase 1 de desconfinament a partir de dilluns vinent, 25 de maig.

En la mateixa proposta, la conselleria planteja que les regions sanitàries de Girona, Catalunya Central i Lleida es mantinguin en fase 1, mentre que el Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu avancin a la fase 2.

La nova proposta de desconfinamient ha estat explicada en una reunió entre la consellera de Salut, Alba Vergés, i els alcaldes de l'àrea metropolitana, i posteriorment en l'àmbit del pla Procicat.

En el cas de Barcelona i la seva àrea metropolitana, la conselleria destaca que s'està constatant que es manté l'evolució a la baixa dels factors de risc epidemiològic (incidència de nous casos i taxa reproductiva efectiva) i que s'ha impulsat la capacitat de diagnòstic i seguiment de casos amb proves PCR.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides