La baixa circulació de la Covid-19 pot facilitar que Barcelona entri en fase 1

El director del CCAES, Fernando Simón, reconeix que les darreres dades són "realment bones"
Fernando Simón

El responsable del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha reconegut que la circulació del coronavirus és ja molt baixa, com també ho és la seva transmissió.

Simó ha reconegut que les dades publicades aquest vespre són "realment bones": 285 nous casos i 59 morts. També s'ha comprovat com s'ha reduït la letalitat en les últimes setmanes, des de l'11% de finals de març al 2% de finals d'abril.

"Hem après a tractar millor la malaltia", ha sentenciat l'epidemiòleg, clarament satisfet amb les dades de l'evolució de l'epidèmia, que comença a donar un respir a Espanya després de llargs i durs mesos.

Davant d'aquesta realitat, Simón creu que és perfectament factible que els territoris que no han passat encara a la fase 1 (Barcelona i la seva àrea metropolitana, la Comunitat de Madrid i les nou capitals de província de Castella i Lleó) passin a fase 1 el pròxim dilluns.

"Moltes comunitats han fet sol·licituds que variaven les accions que en cada fase es poden fer, caldrà veure quines propostes hi ha, els riscos que impliquen, caldrà valorar si les dades d'evolució, de les capacitats de salut pública, etc., avalen aquestes possibles modificacions", ha afegit.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides