Igualada, de la zona zero a la fase 1

Després de dos mesos de confinament, la ciutat comença a veure la llum amb el 85% dels comerços oberts
Les terrasses de la plaça de l'Ajuntament d'Igualada

Igualada i la resta de municipis de la Conca d'Òdena, l'anomenada zona zero catalana del coronavirus, va recuperant la normalitat. En dos mesos, i després d'un doble confinament i un hospital desbordat per un brot de Covid-19, la capital de l'Anoia ha entrat avui en fase 1 i ho ha fet amb el 85% dels comerços oberts. Una realitat que pocs podien preveure fa escassos dies.

Les principals artèries comercials de la ciutat, com ara la rambla de Sant Isidre -tancada al trànsit de manera excepcional per aquesta desescalada- o el carrer de l'Argent, eren plenes de gent ja des de primera hora del matí. També les terrasses dels bars que han obert han viscut una jornada moguda. La capital de l'Anoia ha rebut la fase 1 de desconfinament amb els braços obert i amb ganes.

La presidenta d'Igualada Comerç, Laura Llucià, explicava a l'ACN que "malgrat el neguit, el comerç tenia ganes d'obrir". Des de l'entitat calculen que ho ha fet un 85%, majoritàriament botigues. En el cas de la restauració, explica, la xifra no ha estat tan elevada. Tampoc en el sector de les agències de viatges, on poques han optat per apujar la persiana.

Llucià confia en la bona resposta dels igualadins. "Creiem que la gent s'ha adonat de la importància que té el comerç local", assegurava, tot recordant que setmanes enrere la capital de l'Anoia "semblava una ciutat fantasma".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides