Salut analitza si sol·licita retardar la desescalada de l’àrea de Barcelona

Aquest dimecres el Govern proposarà al Ministeri de Sanitat les zones que poden avançar cap a la fase 1
Barcelona podria haver d'esperar per desescalar se

El govern de la Generalitat veu complicat que Barcelona i l'àrea metropolitana puguin passar dilluns vinent a la fase 1 de la desescalada, ja que actualment no compleixen els criteris necessaris per canviar de fase.

Aquest dimecres el govern català proposarà al Ministeri de Sanitat les zones que sí que poden avançar cap a la fase 1 i, de fet, el Departament de Salut dona pràcticament per fet que les regions amb menys densitat de població ho podran fer sense problema.

És el cas de les regions sanitàries de l'Ebre, l'Alt Pirineu i Aran, Lleida i el Camp de Tarragona. La consellera de Salut, Alba Vergés, diu que, pel nombre de casos, l'evolució i la poca densitat és més fàcil que progressin abans que no ho facin les regions de Barcelona capital i les dues metropolitanes, del sud i del nord.

El Govern també mira amb detall les àrees bàsiques per veure si pot aïllar zones més afectades i permetre que d'altres es desconfinin abans. Això podria passar a la Catalunya central, si es tracta a banda la conca d'Òdena. Pel que fa a les comarques de Girona, encara continuen en dubte.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides