Divisió a ERC per la proposta del PSC de repartir-se l’alcaldia de Badalona

La direcció nacional republicana desautoritza la local i insisteix que la candidata és Dolors Sabater
ERC nacional dona suport a Dolors Sabater

ERC Badalona ha desconvocat a última hora la reunió prevista per aquest dimarts amb el PSC, Guanyem, els comuns i JxCat per avançar en les negociacions per a la investidura. Els republicans han avisat pocs minuts abans de les cinc de la tarda, quan els representants dels partits ja es dirigien cap a la trobada. Fonts de la negociació expliquen que els republicans haurien demanat "temps" per estudiar més a fons la proposta del PSC perquè Àlex Montornés (ERC) i Rubén Guijarro (PSC) comparteixin l'alcaldia. La proposta ha generat força tensió en les darreres hores al bloc d'esquerres que donava suport a Dolors Sabater (Guanyem) com a candidata de consens.

La suspensió de la reunió, a més, arriba poc després que la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, hagi desautoritzat l'executiva local dels republicans, que dilluns aprovaven negociar amb el PSC la investidura de Montornés, a canvi que Guijarro fos alcalde en el tram final del mandat.

Per la direcció nacional dels republicans l'oferta del PSC és un "xantatge" i es reafirmen en què la seva aposta per al ple d'investidura previst per al 12 de maig és Dolors Sabater. Des de Guanyem lamenten que ERC Badalona no doni motius clars del perquè de la suspensió de la reunió, que ara per ara no té encara una nova data.

En la mateixa línia s'ha expressat Oriol Lladó, que era el cap de files d'ERC a les eleccions i que es desmarca de la posició de l'executiva del seu partit a Badalona i ratifica la confiança en Sabater com a candidata.

Si no s'arriba a un acord entre les forces d'esquerres, dimarts de la setmana que ve el candidat del PP, Xavier García Albiol, serà per segon cop nomenat alcalde de la ciutat, en no haver-hi cap candidat alternatiu que aconsegueixi sumar més vots favorables que els 11 regidors que té actualment el líder popular de la ciutat, que va ser la llista més votada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides