Quin ensurt ha tingut Jaume Roures a França?

Jaume Roures
Jaume Roures

Al contrari del que passa a Espanya, la Federació Francesa de Futbol (FFF), a instàncies del govern del president Emmanuel Macron, ha decidit suspendre definitivament la lliga de futbol d’aquest país a causa del coronavirus. El perill de contagi de futbolistes, personal dels clubs i espectadors ha aconsellat adoptar aquesta mesura contundent. D’aquesta manera, el PSG ha estat proclamat campió anticipat de la competició.

Aquesta mesura preventiva de la FFF ha tingut un efecte demolidor pel grup Mediapro, que presideix Jaume Roures. L’any 2018, Mediapro va comprar el 80% dels drets audiovisuals de la lliga francesa per un import de 800 milions d’euros anuals durant les temporades 2020-24. A més, aquest grup audiovisual havia previst la posada en marxa a França, aquest pròxim mes de juliol, d’un canal especialitzat en futbol, com el que té a Espanya, que ara queda en l’aire pel daltabaix provocat per la Covid-19.

Contrasta aquesta mesura de prudència de les autoritats polítiques, sanitàries i esportives franceses amb la finalització de la lliga, amb la situació a Espanya. Aquí, el “lobby” del futbol, en el qual Mediapro juga un paper determinant, ha aconseguit que la lliga només hagi estat suspesa provisionalment.

A partir del dia 4 de maig, els jugadors ja podran començar a entrenar-se i, d’acord amb el govern de Pedro Sánchez, la lliga espanyola podria reprendre els partits que manquen a començaments del mes de juny. La presència d’espectadors estarà prohibida, però el negoci dels drets audiovisuals –del qual en té una part Mediapro- podrà continuar rodant.

Cal assenyalar que la pandèmia de la Covid-19 ha colpejat amb més fúria –nombre d’infectats i morts- a Espanya que a França. La decisió de la Lliga de Futbol Professional (LFP), avalada pel govern, de continuar la competició ha aixecat fortes crítiques, ja que això requerirà la realització de tests constants als jugadors, mentre la gran majoria de la població espanyola no hi té accés.

(Visited 92 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari