El Suprem ordena al govern d’Espanya que faciliti equips de protecció als sanitaris

El Ministeri de Sanitat ha d'informar l'alt tribunal quinzenalment de les mesures que adopti per fer efectiva l'ordre
Salvador Illa
Salvador Illa

La Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Suprem ha acordat aquest dilluns ordenar al Ministeri de Sanitat que adopti "totes les mesures al seu abast perquè tingui lloc efectivament la millor distribució dels mitjans de protecció dels professionals sanitaris", com són les bates impermeables, les mascaretes i les ulleres, entre altres articles.

Així mateix, ordena al ministeri que encapçala Salvador Illa que l'informi cada quinze dies de les mesures que adopti per assegurar el compliment d'aquesta ordre, una mesura cautelar adoptada pel Suprem arran del requeriment formulat per la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) a l'inici del període de l'estat d'alarma. Anteriorment, havia denegat la mateixa petició com a mesura cautelaríssima.

No obstant això, el Suprem considera que ara no és el moment de determinar si, com sosté la CESM, es pot atribuir una inactivitat a l'Administració, sinó que aquest punt s'analitzarà en un moment posterior del procediment i es reflectirà en una sentència. En canvi, l'alt tribunal estima oportuna la preservació del dret fonamental a la integritat física i del dret a la salut dels professionals del sector sanitari com una qüestió d'interès públic essencial.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides