Les farmàcies catalanes comencen a repartir mascaretes i cau el sistema

El sector i la Generalitat havien demanat que aquest dilluns les anés a buscar només qui les necessités
Model de mascareta que distribuiran les farmàcies catalanes
Model de mascareta que distribuiran les farmàcies catalanes

Les farmàcies catalanes comencen a distribuir de franc a partir d'aquest dilluns mascaretes per protegir la població del coronavirus. Inicialment es distribuiran un milió i mig d'aquests articles en els 3.227 establiments farmacèutics de Catalunya, uns 450 a cadascun, i dos milions més a partir de dijous, però la xifra final anunciada pel govern de la Generalitat de Catalunya és de 14 milions. La primera unitat es pot obtenir de franc presentant la targeta sanitària.

Tant el sector com la Generalitat han cridat la població a evitar la formació d'aglomeracions davant les farmàcies i han indicat que la prioritat és facilitar les mascaretes a qui més les necessiten: els que han de treballar però no poden fer-ho des de casa i els integrants de col·lectius de risc i les persones més properes a aquests. La consellera i portaveu del govern català, Meritxell Budó, ha remarcat que "en cap cas" es trenqui el confinament per recollir-les.

El president de la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya (FEFAC), Antoni Torres, ha demanat "solidaritat" i "responsabilitat" a la població perquè faciliti que les persones que més necessiten les mascaretes les puguin obtenir les primeres, i ha recordat que tothom en té una assignada. Així mateix, ha indicat que la mascareta no substitueix les mesures de seguretat fonamentals contra el coronavirus, com el distanciament social, la rentada de mans i el bloqueig de l'esternut amb la part interna del colze o amb mocadors d'un sol ús.

No obstant això, algunes farmàcies han alertat que gairebé una hora després d'obrir aquest dilluns al matí el sistema informàtic de recepta electrònica ha col·lapsat, la qual cosa està impedint el lliurament no només de les mascaretes, sinó també al dels medicaments, amb normalitat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides