El govern espanyol estudia prorrogar l’estat d’alarma fins al 10 de maig

El ministre Illa matisa així la portaveu Montero, que havia augurat el retorn a partir del 26 d'abril
La ministra Montero amb el ministre Illa

El Govern espanyol té por que les mesures de confinament i de distanciament social es relaxin en parlar tant de la següent etapa, la de transició cap a la normalitat. Perquè la relaxació implicaria, segons els experts, un pas enrere, una tornada als contagis i de la saturació dels hospitals.

"La nostra obligació és planejar els següents escenaris, però ara mateix estem en la fase d'intentar doblegar la corba de contagis. És una etapa dura, que no hem passat", ha explicat el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

Demà, el president de Govern demanarà la pròrroga de l'estat d'alarma fins al dia 26 d'abril. "No sabem si serà necessari, en funció del que ens indiquin els experts, una altra pròrroga, no es descarta res", reconeix el ministre. De fet, el mateix president de Govern, Pedro Sánchez, va obrir la porta a una altra pròrroga al maig.

Els experts creuen necessari que abans de començar aquesta etapa de desescalada, que durarà mesos, es conegui el resultat de l'estudi que començarà la setmana que ve i que té com a fi de conèixer el percentatge de la població que ha passat la Covid-19 i, per tant, és immune.

Així, Illa ha matisat a la ministra d'Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, que poc abans havia augurat una tornada esglaonada a "la vida normal" a partir del 26 d'abril.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides