El Consell de Ministres resolt a mitges les baixes laborals d’Igualada

El tema soluciona la situació dels treballadors de la zona confinada pel coronavirus, però no els de fora
Confinament d'Igualada i la Conca d'Òdena

El BOE publica avui la resolució del Consell de Ministres en què garanteix la baixa laboral retroactiva des del 13 de març de tots els treballadors de serveis no essencials, residents a la Conca d'Òdena amb llocs de treball fora del territori i que per tant no han pogut accedir al lloc de treball degut el confinament perimetral. Una demanda que el territori venia fent des de l'inici de la crisi.

Això no obstant, el territori també demandava el mateix per als treballadors residents fora dels municipis de la zona confinada i amb llocs de treball a la Conca, que no han pogut entrar a treballar. Una petició que no ha estat resolta i que els alcaldes de la zona reclamaven avui després de veure el BOE.

Sindicats com CCOO ha lamentat la manca d'una solució total i definitiva per aquest segon sector de treballadors, una demanda que com els diferents sectors de la zona confinada continuen reclamant.

Crida a no relaxar el confinament

D'altra banda, des que es va aixecar el confinament perimetral s'ha detectat un relaxament en l'aïllament dels veïns. Així, l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, que actua de portaveu dels alcaldes de la Conca, ha recordat als veïns que el confinament implica no sortir de casa, tret que sigui del tot imprescindible, segons decreta l'estat d'alarma.

El que més alarma ara són les residències

El tema que més preocupa ara als alcaldes de la Conca és l'estat de les residències dels municipis afectats. A Igualada, aquesta setmana es va rebre l'alerta de la situació a la Llar del Sant Crist, on gran part del personal sanitari va haver d'agafar la baixa. En aquest sentit, l'ajuntament ha procedit a la desinfecció de l'edifici i a l'activació d'una borsa de treball per cobrir les baixes.

En pitjor situació es troba la residència privada de Vilanova del Camí, Amavir. Segons ha explicat avui l'alcaldessa del municipi, Noemí Trucharte, a la residència hi han mort ja 35 persones i 5 més es troben en estat greu. Dels 98 treballadors de la residència, 21 han hagut d'agafar la baixa, per presentar símptomes. Davant d'aquesta situació s'ha procedit a desinfectar la residència.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides