El departament d’Afers Socials cedeix la gestió de les residències d’avis a Salut

El conseller El Homrani ha assegurat que la decisió s’ha pres seguint criteris sanitaris per la crisi del coronavirus
Chakir el Homrani

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha traspassat la gestió de les residències de gent gran al departament de Salut per la crisi del coronavirus. Així ho han anunciat avui la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, el qual ha volgut destacar que la decisió s’ha pres seguint criteris sanitaris.

A partir d’avui, la directora assistencial d’Atenció Primària, Yolanda Lejardi, serà la responsable de gestionar el pla de residències i, ho farà, en paraules de Vergés, "des de l’àmbit sanitari".

El conseller el Homrani ha afirmat que “fem una passa més endavant” i que la decisió permetrà “treballar de forma encara més coordinada”. El titular d’Afers Socials ha assenyalat també que la Direcció General d’Autonomia i Discapacitats formarà part del Departament de Salut i que “seran els seus equips els que, a partir del lideratge de l’Institut Català de la Salut, prendran les decisions entorn l’assistència sanitària dels nostres residents”.

Les últimes dades de la conselleria indiquen que a Catalunya han mort 1.123 persones en residències de gent gran i que 1.906 residents actuals han donat positiu en la prova del coronavirus.  

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides