Simón: “Estem acabant la fase dura del confinament”

Sanitat espera iniciar l'estudi d'immunitat sobre 60.000 persones la setmana vinent
Fernando Simón
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, considera que "estem acabant la fase dura del confinament", però ha alertat que és també "la fase fàcil", ja que "serà difícil aconseguir que la gent mantingui la tensió i les normes de distanciament social" quan s'aixequin les restriccions progressivament.

"Haurem de ser molt més conscients dels nostres actes", ha afegit Simón amb relació a una eventual revifada de l'expansió del coronavirus que podria col·lapsar les unitats de cures intensives (UCI), si no es mantenen les mesures de precaució. El responsable del CCAES, això sí, s'ha mostrat satisfet per haver "cremat les etapes" que s'havien marcat. En particular, perquè "hem aconseguit que les UCI no hagin col·lapsat" i per haver reduït els casos greus prou perquè el sistema sanitari se'n pugui encarregar.

Pel que fa a l'evolució de les xifres, la cap d'àrea del CCAES, María José Sierra, ha destacat que l'increment de les hospitalitzacions és del 3% i ha comparat aquesta dada amb la de la darrera setmana del març, del 20%. Quant als ingressos en UCI, ha indicat que experimenten un "descens lent", i ha afegit que "la pressió sobre les UCI és un dels paràmetres que més ens costarà veure normalitzat" en els números.

Sobre l'estudi que prepara Sanitat per estimar la immunització de la població, que analitzarà 60.000 persones en tres setmanes, Sierra ha informat que la logística es troba "gairebé preparada" i que començarà "segurament" la setmana vinent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides