Es disparen les morts per coronavirus a les residències de la gent gran

Catalunya confirma 362 víctimes mortals i hi ha més de 3.000 professionals de geriàtrics aïllats
Dos interns en una residència per gent gran
Dos interns en una residència per gent gran

El departament d'Afers Socials i Famílies ha xifrat en 362 les persones mortes per coronavirus en residències de gent gran a Catalunya des de l'inici de la pandèmia. Així n'ha informat el secretari del departament, Francesc Iglesies, en una roda de premsa aquest dimecres.

També ha explicat que hi ha 830 persones en residències afectades per la Covid-19 i 119 que s'han derivat a hospitals. En total, la quantitat de residències del país on s'ha registrat almenys un positiu és de 158, mentre que en 317 -un 30%- hi ha avis que presenten símptomes.

El departament ja ha començat el trasllat de residents a clíniques de treball. A Barcelona, per exemple, 17 avis ja han estat mobilitzats a FREMAP. Entre aquesta clínica i la Copèrnic, es disposaran de 123 llits per atendre pacients procedents de geriàtrics.

Pel que fa als professionals dels geriàtrics, el Govern assegura que n'hi ha 3.184 aïllats, d'un total de 75.000 arreu del país. Iglesies ha reconegut la "minva" que suposa aquestes baixes i ha admès que la situació "desborda" moltes residències del país, sobretot a l'àrea metropolitana, on no s'han pogut fer aïllaments.

També ha xifrat en 550.000 els equips de protecció per a professionals que s'han entregat a residències de gent gran. Les famílies i la principal patronal, ACRA, s'havien queixat de la insuficiència de recursos per protegir els treballadors.

Abans de la roda de premsa de Treball, els centres d'atenció a la dependència han qüestionat les dades de defuncions dels asils i han afirmat que les morts a residències i geriàtrics eren un 50% més que les oficials.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides