CCOO denuncia el desbordament del sistema sanitari català

Falten llits d'UCI i respiradors i el personal sanitari està fent la seva feina sense els equips de protecció necessaris
Coronavirus

CCOO reclama una reunió urgent del Consell de Direcció del CatSalut perquè el govern català doni informació precisa de la distribució de material i la mobilització de recursos i persones per contenir la pandèmia de coronavirus. La secretària general de la Federació de Sanitat del sindicat ha enviat dues cartes exposant la situació dels professionals sanitaris i sociosanitaris a la consellera de Salut i al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies.

En un comunicat, el sindicat denuncia que la situació extraordinària de lluita contra una malaltia encara massa desconeguda, tensa fortament el sistema sanitari de Catalunya i mostra les seves deficiències. Afegint que les retallades efectuades durant el període de crisi encara no han estat revertides totalment i no disposem de la necessària dotació de professionals i recursos.

El sindicat considera que l'arquitectura de gestió d'àmbit públic, público-privat i privat tampoc no ha resultat eficient per preservar el dret a la salut de la ciutadania en un moment de tensió. Per CCOO, els treballadors estan desenvolupant la seva tasca amb mancances vitals per a la seva salut i les de les persones que assisteixen com són els equips de protecció individual més bàsics.

En aquest sentit, el sindicat afirma que manquen llits d'UCI i manquen respiradors que són un element vital indispensable davant un virus com el causant de la Covid-19, i que el mercat ha resultat ineficaç i immoral per proveir els productes necessaris.

CCOO afirma que les autoritats no han gosat prendre el comandament de totes les entitats privades, que han quedat sense fer gairebé res i que disposen d'espai, material i professionals absolutament indispensables pel combat contra la pandèmia.

CCOO de Catalunya anuncia que quan l'emergència hagi passat exigirà reorganitzar l'àmbit públic de salut a Catalunya, integrar l'àmbit sociosanitari i les residències de gent gran en una mateixa conselleria. Caldrà parlar del creixement indispensable de l'Institut Català de la Salut (ICS), de la necessària inversió pública i gestió directa d'equipaments i centres a l'àmbit sociosanitari. Per CCOO, la salut no hauria de ser mai un negoci.

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari