Quim Torra es fa seu el confinament anunciat per Sánchez pel coronavirus

El cap de l'executiu català ha agraït al president espanyol la seva decisió per frenar la pandèmia
Quim Torra

Tot just dues hores després de l'anunci de Pedro Sánchez d'aturar totes les activitats no essencials i ordenar el confinament total de la població, el president de la Generalitat, Quim Torra ha comparegut per valorar aquesta decisió.

Torra ho ha celebrat com una "bona notícia" i ha agraït que "el govern espanyol hagi escoltat finalment les demandes de Catalunya". Ha assegurat que endurir el confinament era una mesura "necessària" per combatre la pandèmia de coronavirus.

El president català ha defensat que ara cal posar en pràctica aquestes mesures "de la manera més estricta", i ha tornat a demanar responsabilitat per "lluitar pel contagi zero i pels tests massius a la població". Unes proves que considera claus per treballar de manera eficaç contra la pandèmia.

Torra també ha admès que "les properes setmanes continuarem veient coses que no ens agradaran", i ha insistit en la necessitat de quedar-se a casa.

També ha exigit a Sánchez mesures econòmiques i socials que "estiguin a l'altura de la crisi que estem vivint". En aquest sentit Torra demanarà aquest diumenge més detalls de les mesures de suport en la videoconferència de presidents autonòmics amb Pedro Sánchez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides