Un miler d’agents dels Mossos d’Esquadra vigilaran les carreteres catalanes aquest cap de setmana

Instal·laran uns 200 controls amb l’objectiu d’evitar que la ciutadania es desplaci a segones residències per evitar la propagació del coronavirus
Els Mossos controlen la circulació de vehicles

El departament d’Interior ha posat, per segon cap de setmana consecutiu, un ampli dispositiu policial a les carreteres catalanes que mobilitzarà pràcticament 1.000 agents dels Mossos d'Esquadra amb l’objectiu d’evitar que la ciutadania es desplaci a segones residències. Així ho ha anunciat el conseller d’Interior, Miquel Buch, el qual també ha informat que la majoria d’agents seran de les unitats de trànsit, recursos operatius o de seguretat ciutadana.

Buch ha remarcat que hi haurà 200 controls a tot el territori català i que l’incompliment de les mesures decretades per la Covid-19 pot comportar sancions econòmiques d’entre 600 i 30.000 euros. En aquest sentit, Buch ha remarcat que “els cossos policials actuen contra els irresponsables i els incívics”.

El titular d’Interior de l’executiu català ha detallat les identificacions i multes realitzades pels cossos policials a Catalunya les darreres 24 hores: 9.023 identificacions a persones, 9.508 a vehicles, dues actes de denúncia contra dos establiments, el tancament d’un local, 15 detencions a persones i 2.559 actes de denúncia contra persones. El conseller, per altra banda, s'ha afegit a les mostres de condol per la defunció del primer mosso d'Esquadra pel coronavirus.

Buch, com també la portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, han demanat al govern central que permeti als 10.000 treballadors de la Conca d’Òdena que puguin demanar la baixa laboral en no poder assistir al seu lloc de treball degut a la restricció de moviments decretada als seus municipis.

Per la seva part, Budó ha assenyalat que el govern pagarà el complement de productivitat al personal mèdic al mes d’abril ja que, segons ella, estava previst en el projecte de pressupostos que l’executiu català preveia aprovar per aquestes dates. També ha informat que uns 1.300 catalans que resideixen a l’exterior, sent Austràlia, Estats Units i Argentina els països amb més trucades efectuades, s’han adreçat al departament d’Exteriors per fer-hi consultes.

Pel que fa a les xifres de transport públic, la portaveu del govern ha explicat que, respecte el dijous de la setmana passada, hi va haver ahir una reducció del 23% quant a les validacions, i que el cap de setmana l’oferta de transport públic oscil·larà entre el 33 i el 60%. Budó ha lamentat també que 22 treballadors del transport públic hagin donat positiu en el test del coronavirus, 704 romanguin en quarantena i 1.682 estiguin a casa ja que són“població de risc”.

Budó també ha afirmat que el govern català ha suspès tots els contractes d'obres encarregades per la Generalitat i el seu sector públic excepte els estratègics, bàsics o d'emergència. Així mateix, la portaveu de l'executiu ha subratllat que limitaran el preu dels enterraments.

D’altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha revelat que el seu departament concentrarà l’atenció pediàtrica a l’Hospital Vall d’Hebron i al de Sant Joan de Déu, generarà un circuit específic de detecció de pneumònies als CAP i que l’Hospital materno-infantil de la Vall d’Hebron esdevindrà el centre de referència per gestants que tinguin la Covid-19.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides