Interior elabora un pla d’atenció a les víctimes de violència de gènere durant el confinament

Els Mossos d’Esquadra remarquen la importància de no perdre el contacte amb la família i/o el veïnatge
Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un pla per prevenir i atendre les víctimes de violència masclista i altres tipus de violència en l’àmbit familiar mentre duri el confinament decretat pel govern central que busca frenar l’expansió del coronavirus.

La inspectora dels Mossos d’Esquadra, Montserrat Escuder, i el comissari en cap d’aquest cos policial, Eduard Sallent, han remarcat que el pla, que ha estat elaborat pels Grups d’Atenció a les Víctimes dels Mossos,  busca principalment prevenir i atendre les víctimes. Escuder ha subratllat que és important que les víctimes no perdin el contacte amb el veïnatge i/o amb la família ja que “l’aïllament és una estratègia dels agressors”, i ha afirmat amb contundència que la ciutadania ha de saber que “confinament no vol dir impunitat”.

D’altra banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha detallat per àrees geogràfiques la situació dels casos més greus dels catalans amb coronavirus: 828 a Barcelona, 33 a Lleida, 38 a Tarragona, 8 a les Terres de l’Ebre, 58 a Girona i 56 a la Catalunya Central. Vergés ha exposat també per zones geogràfiques les persones que han mort per la pandèmia: 535 a Barcelona, 20 a Lleida, 8 a Tarragona, 1 a les Terres de l’Ebre, 37 a Girona i 71 a la Catalunya Central.

La titular de Salut ha celebrat també que estudiants del darrer curs de medicina o infermeria, metges o infermers jubilats o professionals mèdics que han superat l’examen del MIR però que resten a l’espera d’assignació de plaça s’hagin anat incorporant als diferents centres hospitalaris.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides